Kaláka ruhavásárlás kocsmai székekből

Minden hónap utolsó péntekén összeülünk munka után a kollégákkal beszélgetni, dartsozni, lazítani a legközelebb eső kis kocsmában. Már több, mint egy éve őrizzük ezt a hagyományt, azóta nem csak munkatársak vagyunk, hanem egy baráti kört is alkotunk, ami a munkahelyi légkörön 180 fokot fordított.

A múlt heti közös program egy csendesebb estének indult, inkább csak panaszkodtunk egymásnak egy pohár ital mellett, arról, hogy mennyi dolgunk lesz a hétvégén. Az új kolléga, aki először vett részt ezen a mondhatni csapatépítő esten, nem sokszor szakította meg a csendet, ezért külön megkértük rá, hogy meséljen ő is picit a hétvégi terveiről. Elmondta, hogy általában lovagolni jár egy vidéki lovardába, de ezen a hétvégén le kellett mondania erről, mivel egy ajándékvásárlást kellene megejteni, ami nála igenis eltarthat 2 napig is.

Mint kiderült, a nővérének közeledett a születésnapja és ötlet hiányában, azt találta ki, hogy majd bemegy az összes boltba, ami útjába kerül és választ valamit. Nem igazán értettük miért kell erre egy egész hétvégét rászánni, ezért elmondta, hogy úgy érzi, sosem tudta igazán meglepni a testvérét születésnapjára és idén már illene valamivel előrukkolni, amire biztosan nem számít.

A társaság női tagjainak nem is kellett több, a legnagyobb lelkesedéssel ajánlottuk fel, hogy segítünk neki ajándékot választani. Azonnal meg is született az egyhangú vélemény, miszerint, amire egy nő sosem számítana a kisöccsétől, az egy szép ruha. Most, hogy már meg is volt az alapötlet, csak az volt a kérdés, hogy milyen ruha legyen, és honnan vásároljon. Ő annyit tudott hozzátenni, hogy szerinte, ha színekről van szó, a szürke áll a legközelebb a nővéréhez és újabban női kötött ruhákat nézegetett a kirakatokban. Ekkor, az egyik kolléganő elő is vette a telefonját, hogy megmutassa, ő honnan szokott ruhákat vásárolni magának.
Egy online web áruházról volt szó, ahol bőven volt választék női kötött ruhák terén. Pár perc alatt ki is választottunk egy szürke darabot, ami, számításaink szerint házhoz is lesz szállítva még a születésnap előtt.

A közös böngészésen felbuzdulva, mindenki kedvet kapott az online ruhavásárláshoz, így tovább nézegettük az oldalon található darabokat.
A péntek esti csapatépítésből, perceken belül péntek esti kalákavásárlás lett, ahol mindenki gazdagodott legalább egy, de legtöbb esetben több női kötött ruhával.
Én, személy szerint, előtte nem is igazán viseltem ilyenszerű ruhákat, de elnyerte a tetszésem egy jó pár darab, és gondoltam teszek egy próbát. Az este előtt, a kötött ruhák mellett, igazából az online vásárlás sem vonzott, de valamikor mindent el kell kezdeni.

Tegnap meg is érkezett, amit rendeltem és arra a következtetésre jutottam, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ilyen ruhát vásároltam magamnak. Igaz, hogy nem épp a legnagyobb melegben ajánlott viselni őket, de ettől függetlenül az év nagy részében tökéletes lehet akár a munkahelyen hordani, akár más alkalmakkor.
Ami szerintem a legnagyobb előnyük, hogy nagyon rugalmasak és puha tapintásúak, ezért akkor is kényelmesek, ha hosszú ideig kell viselnem őket. Emellett, szinte bármivel kombinálhatók, legyen az bőrnadrág, leggings, cső-, vagy egyenes szárú nadrág.

Úgy látszik, a kocsmajátékokon kívül még sok mindent taníthatunk egymásnak egy kocsmai összeülés alkalmával, mint például, hogy honnan érdemes és mit vásárolni, anélkül, hogy rááldoznánk egy egész hétvégét.