Geomagról társalogtunk a kocsmában

geomag

A feleségem egy időben sokat panaszkodott arról, hogy én mennyit járok kocsmázni, pedig a gyerekre, rá, egyszóval a családra kellene fordítsam minden szabad időmet. Szerinte. Természetesen én rájuk is fordítom a legtöbb részét, azonban kell egy kis kikapcsolódás. Péntekenként szoktunk elmenni inni, azonban nem iszunk annyit, hogy másnap másnapos legyek. Nekünk ennyi jár, ezzel nem ártunk senkinek, és mindig nagyon jól érzem magam a barátaimmal. A legtöbb apuka elhanyagolja a barátait, nem is találkozik velük, csak egyszer vagy kétszer egy évbe, de ha a házassága válságban van, vagy olyan problémával találkozik, amit nem tud egyedül megoldani, akkor rögtön a barátait hívja. És ilyenkor mi a teendő? Van aki nem segít, van akinek megesik a szíve, és segít, de miután megoldódott, ugyanúgy offolja őket az apuka, és megmarad a kihasználtság érzése. Ezeket mindössze csak onnan tudom, hogy mesélték, ugyanis apuka haverom nincs.

Viszont nem olyan rég a kocsmázás közben egy új arc került a kocsmába. Vinyóval jött:

 • Gyerekek, hadd mutassam be Gyurit – mondta Vinyó. – nagyon jó haverom, van felesége és gyereke – kacsintott rám – és nagyon tud inni!

A többiek ezután éltették. Gyuri szimpatikusnak tűnt, sokat mesélt magától, majd éjfél körül, mikor a többiek már kidőltek, elkezdtünk beszélgetni:

 • Na és neked fiad van vagy lányod? – kérdezte Gyuri.
 • Kisfiam van, 4 éves. – válaszoltam. – Neked?
 • Nekem is kisfiú, 3 éves!
 • Az elég vagány! Akkor nálatok is ezek az apás programok mennek, igaz?
 • Bizony! Habár egyre kevesebb időm van. Focizni szoktunk, de hamar megfájdul a hátam.
 • Ismerem ezt az érzést. Most is, nemsokára itt a szülinapja, és ő meg egy új focilabdát szeretne! Én persze szívesen megvenném neki, de talán praktikusabb lenne egy olyan játék, amivel egyedül is tud játszani!
 • Vegyél neki geomagot!
 • Az meg mi?
 • Egy nagyon sokrétű és szórakoztató játék! Svájci találmány, a lényege, hogy az apró darabok mágnesesen kapcsolódnak egymáshoz, de tudnak egymáson forogni vagy lebegni. Létrehozhatja vele azt a formát, ami a játékdobozon található, de saját formákat is készíthet, ami nagyban növeli a kreativitását. És persze egyedül is el lehet vele szórakozni.
 • Ez nagyon jól hangzik, Gyuri, talán te is ilyet vettél a fiadnak?
 • De még mennyire! És nagyon imádja! Az első nap, mikor megkapta, le sem tudta tenni a kezéből.
 • Ezt jó hallani, az én fiam csak a videójátékokkal van így.
 • Nem ítéllek el, kell nekik az is, mert ez a menő a suliban. Viszont szerintem a geomag is egy nagyon jó játék.
 • Rendben, kipróbálom. Minden játékboltba kapható, nem?
 • Gondolom igen, habár én internetről szoktam rendelni?
 • Internetről?
 • Igen, sokkal egyszerűbb és kényelmesebb. Van egy magyar oldal: jatekwebshop.eu, ahol akciós áron lehet jó minőségű játékokat venni, és széles a választék, akár geomag terén. Ha beméssz a boltba, általában 2-3 vagy max 4 fajta geomag játékot találsz, míg itt rengeteg van. És nem és korcsoport szerint is tudod szűrni a találatokat, így egyszerűen a legjobb játékot találod meg.
 • Hmm… logikusan hangzik amit mondasz, csak a szállítási idő és költség miatt nem gondolkodtam eddig ezen a lehetőségen.
 • Hát, figyelj ide, szerintem megéri. A szállítási idő általában 2-3 nap, ez nem sok. A szállítási költség 990 forint, ami szerintem szintén nem sok. Viszont ha 20 ezer forint felett rendelsz, akkor egyáltalán nem kell szállítási költséget fizetned. És ebbe a 20 ezerbe természetesen több játék is belefét, tehát nem egy játékot kell venned 20 ezerért, hanem több kisebb összegűt.
 • Értem, értem. Hát akkor ez jobban is megéri, mint elmenni egy játékboltba.
 • Hát persze! És a játékboltba átlagosan sokkal drágábbak is ezek a termékek, így jó sokat lehet spórolni. És garanciát is ugyanúgy adnak hozzá, mintha boltban vennéd.
 • Na, ez igazán jól hangzik, Gyuri. Lehetséges, hogy kipróbálom.
 • Ajánlom figyelmedbe, kedves barátom!

Talán van akinek furcsa lehet, hogy Gyuri már az első alkalomkor a barátjának hívott, de nekem tetszett. Annyit beszélgettünk, és annyi közös van bennünk, hogy nyugodt szívvel állíthatom, barátok vagyunk. És hogy bevállt-e Gyuri tanácsa? Mindenféle köntörfalazás nélkül elárulom, hogy mi is történt.

Szombat reggel, vásárlás helyett a laptopomon böngésztem az ágyban. Hogy ez mennyivel kényelmesebb te jó ég! Bárcsak mindent intézhetnék az ágyból! Aztán pedig megnéztem a Gyuri által ajánlott weboldalt. Bizony, tényleg rengeteg játék volt készleten, és nagyon színes, könnyen kezelhető felületnek tűnt ez a weboldal. Az “Építőjátékok” fülnél találtam rá a geomag játékokra, és azt kell, hogy mondjam, Gyurinak igaza volt. Tényleg rengeteg játék van, és korcsoport szerint lehet szűrni. Én rákattintottam a 4 éves kortól ajánlott geomagokra, így már könnyebb volt megtalálni a jó játékot, nagyon szép, színes geomag játékokat találtam. Természetesen mindegyik játékról volt feltöltve egy csomó kép, és a leírás is teljes körű volt. Végül megrendeltem az egyik játékot. Óvatos voltam, csak egyet rendeltem.

Gyurinak abban is igaza volt, hogy hamar megérkezik, ugyanis két nap múlva már meg is jött a futár. Kedvesen átnyújtotta a csomagot, ami jól be volt csomagolva, így a játék szakadás és törés mentesen jutott el hozzám. Minden darabka megvolt, egyáltalán nem sérült a játék utazás közben. Kicsit izgultam, hogy Benőke mit fog hozzá szólni. Ugyanis kissé kritikus játékokat illetően, van amit megkap, és egyből a sarokba dobja, ha nem tetszik neki. Ezúttal én adtam át a születésnapi buliján, együtt kibontottuk és elkezdtünk építeni. Benőkének nagyon tetszettek a színes formák, és nagy örömmel fogott neki az építésnek. Órákon át elbíbelődött vele, öröm volt nézni. Azt hiszem ez a játék nagyon bejött nekünk és még fogunk rendelni. De azért a weboldalon láttam, hogy nem csak geomagból, hanem a többi játékból is nagyon sok típus van, még felnőtteknek is lehet kapni játékot, azonkívül iskolai felszerelések is vannak.

A feleségemnek is tetszett a weboldal, és a játék is, el se hitte, hogy ezt kocsmázás közbe beszéltük meg Gyurival. Azóta nem morgolódott többet, ha Gyurival mentem kocsmázni, sőt indítványozta, hogy Gyurit és az egész családját hívjuk meg vacsorára, hogy a gyerekek tudjanak egymással játszani. Azt kell, hogy mondjam, a feleségem nagyon jól kijött Gyuri feleségével és a gyerekek is jól eljátszottak. Örülök, hogy egy ilyen barátra leltem, mint Gyuri, aki jó apa, jó feleség, szereti a családját, de a haverokat sem hanyagolja el, valamint a sört sem veti meg. Kevés az ilyen ember manapság, meg kell becsülni. És mit kell még megbecsülni? A jó játékwebshopokat, hiszen ezek járulnak hozzá ahhoz, hogy a szülő ne vásárolgatással töltse az idejét, hanem a gyerekkel töltsön több időt.