Az új romkocsma és a készülő napelemes ház

A múlt héten beültünk a barátommal és a baráti társaságunkkal egy új helyre, ami nemrég nyílt a közelünkben. Ez egy nagyon stílusos kis romkocsma. Az egész berendezés kacatokból, lomtalanításkor összeszedett, másoknak nem kellő holmikból áll.

Nagyon szeretjük az ilyen stílusú helyeket, szinte mindig ilyen kocsmákba járunk. Egyszerűen nem lehet felülmúlni azt a feelinget, amit ezek a romkocsmák nyújtanak. Nincs bennük semmi mesterkéltség. Minden tárgy teljesen random, és indokolatlan, de mégis szuper jó összhangot alkotnak. És nagyon egyedi is.

Nincs két egyforma szék, vagy asztal, vagy fali dísz. Minden nagyon összeszedetlen és szabad. Talán ez a legjobb az egészben.

Szóval beültünk erre az új helyre, és nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt végre leülni együtt picit és lazulni. Ugyanis sajnos egyre kevesebb időnk van mostanában ilyen találkozásokat szervezni. Mindenki vagy dolgozik, vagy sulizik, vagy esetleg egyszerre a kettőt, úgyhogy elég elfoglaltak vagyunk mostanában.

Rengeteg mindenről beszélgettünk egy jó pár korsó sör és fröccs kíséretében. A barátom például arról beszélt rengeteget, hogy milyenre fogják felújítani a házukat. Ugyanis most terveznek felújítást. Már teljesen kitalálták, hogy mi hogy lesz. Azt is mondta, hogy a házuk tetejére szeretnének csináltatni napelemet, ugyanis az sokkal jobban megéri hosszútávon.

Ez az ötlet nekem is nagyon tetszik egyébként, anyával mi is sokat beszéltünk erről. Csak sajnos azért nem olcsó egy ilyen napelemrendszer. Nekünk ráadásul nem is családi házunk van.

Szerencsére a barátoméknak az van, úgyhogy nekik könnyebb lesz ezt elintézni. Ráadásul ahol ő nézte, ott az elmondása alapján nincsenek is olyan vészes napelem árak 

Persze relatív, hogy kinek mi a sok, ha megújuló energiaforrásokról van szó. Mindenesetre szerintem mindenképpen jobban megéri hosszútávon. Nem csak a fizetni valókra való tekintettel, de a környezetünk szennyezettségét nézve is. Ugyanis a napelemeknek nincs semmilyen káros hatásuk a természetre nézve.

Ezért is értek teljesen egyet a barátommal abban, hogy jobban megéri egy összegben többet kifizetni egy napelemre, hiszen az ára pár éven belül megtérül. És akkor ha megtérült, már szinte költségmentes lesz a ház. Nem kell majd rezsire fizetni, vagy csak nagyon minimálisat, ami pedig nagyon nem mindegy.

Ha pedig nincs napelem, akkor bizony tudjuk, hogy életünk végéig fognak jönni a sárga csekkek, amiket muszáj befizetni a fogyasztásunk után. Sokan ezért váltanak inkább már most. Úgyhogy én is nagyon támogatom ezt az ötletüket. Már ki is találták, hogy hova fogják tetetni a napelemrendszert.

A barátom anyukája is nagyon izgatott már, hogy milyen lesz. Szóval teljesen be vannak zsongva. Meg is értem, hiszen a barátom rengeteget keresgélt, mire megtalálta a nekik legmegfelelőbb árú napelemet. Emellett azonban a ház többi részének a felújítását is nagyon jól megtervezték már. Nagyon izgatott vagyok, hogy milyen lesz, meg szerintem ők is. Olyan rég óta spóroltak már erre a nagy változtatásra.

Évek óta mondják, hogy ez is kéne ide, meg az is kéne, meg ezt a falat ki kéne bontani, stb. stb. Úgyhogy most végre eljött az ő idejük. Már le is beszélték egyébként a munkásokkal, hogy egy hónap múlva kezdenek. A napelemesekkel is már egyeztettek időpontot, úgyhogy minden nagyon jól halad.

Viszont amíg megy náluk az építkezés, addig albérletben fognak lakni. Úgy döntöttek, hogy Budapesten bérelnek lakást. Ennek nagyon örülök, hiszen így nem kell majd olyan sokat utaznunk, hogy lássuk egymást. Ugyanis egyikünk sem Budapesten lakik sajnos.

Na de a lényeg, hogy ilyen, és ehhez hasonló témákról beszélgettünk az új kis romkocsmában. Mindenki szerintem nagyon jól érezte magát. Estére már eléggé becsiccsentettünk, és rengeteget nevettünk.

Annyira jó volt elengedni a hétköznapi stresszt és önfeledten nevetni a barátainkkal. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, és az biztos, hogy ahogy idősödünk, egyre inkább értékeljük az ilyen minőségi, együtt töltött időt, mert ennél jobb nincs is.