Ausztriai állás egy karnyújtásnyira

Értsd ezt a címet úgy, ahogy írtam. A helyi kocsmában ücsörögtem, és mint sokan mások ott, én is azon töprengtem, hogyan tudnék több pénzt keresni, mit kéne tennem. Itthon konyhán dolgozom egy hotelben, de nem egy álommeló. Nem a munka miatt, azt szeretem. Inkább azzal a nevetségesen kevés pénzzel van a bajom, amiből szinte éppenhogy csak megélek, de félrerakni már semmit sem tudok.

A kocsmában ücsörögve, miközben kortyoltam a sörömet, odajött hozzám egy srác. Bemutatkozott és kezet fogott velem, mintha teljesen természetes lenne, hogy odamegy egy vadidegenhez beszélgetni. Megkérdezte, hogy leülhet-e, én pedig mondtam neki, hogy csak nyugodtan, bár nem leszek túl jó társaság. Kérdezte, hogy mi a gondom, majd én elmeséltem neki a sztorimat, amit fentebb is írtam.

Rávágta, hogy nekem bizony ausztriai állás kell.

Néztem rá bután és magyarázatot kértem. Elmondta, hogy rengeteg betöltetlen ausztriai állás van, főként a szállodaiparban, ezért konyhai kisegítőként simán el tudnék helyezkedni, mivel egy erős alapszinten én is beszélem a németet. Ott többet tudnék keresni szezonmunkával, valamint a szállásért és az ellátásért még fizetnem se kell. Elmondta, hogy egy pályáztató cég segített neki ausztriai állást találni, és őket teljesen nyugodt szívvel tudná ajánlani. Meg is adta a honlapcímüket, majd egy űrlap kitöltésével jelentkeztem is, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle!