A bevételt padlófűtésre fordítottuk

elektromos padlófűtés

Szerencsére jól megy a csárda, sok a vendégünk, és ezért jók a bevételeink is. A téli hónapokban sokan mennek étterembe, inkább, mint hogy kint legyenek a hidegben, és ez nekünk is nagyon jól jön. Valamint sok a törzsvendégünk, akik mindig visszatérnek, van, amikor az esküvőket és a születésnapokat is itt tartják nálunk. Fontos az, hogy ilyen esetekben az embernek legyen egy törzshelye, ahol jól érzi magát, és ahol tudja, hogy jól főznek. Senki nem akar ilyenkor kísérletezni, mert lehet, hogy az az étterem, amit előtte kiválasztottak, és megnézték az étlapját, mégse olyan jó ételeket főz.

Mivel ilyen jól megy a csárda, úgy döntöttünk a családdal, hogy a plusz bevételt a ház felújítására költjük. Az egyik legelső dolog, amit elhatároztunk, hogy megcsináltatunk, az a fűtés. Az elmúlt években több baj volt a kazánnal, elég sok pénz ment el a szerelésre is. És arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen veszélyes lehet egy rosszul működő kazán. Az ilyen megbízhatatlan kazánoknak az is a hátránya, hogy akármikor elromolhat, és akkor ott állhat az ember a tél közepén úgy, hogy nem tud mivel fűteni. Ezért akartunk egy olyan rendszert beszereltetni, amit nem kell folyton karbantartani, és nem is nagyon romolhat el.

Utánakérdeztem több rendszernek, és végül az egyik barátunk ajánlotta az elektromos padlófűtést. Meg az elektromos padlófűtés egy környezetbarátabb technológiai is, ami szintén egy pozitívum. De nem szeretek tudatlanul belevágni a dolgokba, így utánanéztem, hogy mik is ennek a jellemzői, kinek ajánlják.

A fűtött padlók telepítésének egyik fő előnye a megnövekedett energiahatékonyság. Számos tényező létezik, amik a padlófűtési rendszereket környezetbarátabbá teszi, mint a hagyományos fűtési rendszereket.

A hagyományos fűtési rendszerek általában a levegőt melegítik, vagy a meleg levegőt a ventilátorokkal fújják, ami így a szellőzőnyílásokon keresztül jut el az otthon különböző helyiségeibe. Mivel a levegőt szó szerint forgatni kell a házban, bizonyos mennyiségű hőveszteség elkerülhetetlen. Ez a veszteség a például a falakon, a mennyezeten keresztül is történik, de ha valakinek nincs jól szigetelve a háza, akkor az ablakokon és ajtókon keresztül is szökik a meleg. Valamint a meleg levegő ugye fölfelé száll, ezért a padló közelében hidegebb van.

A padló teljes felületén történő fűtésnél az egyenletes hőeloszlásnak köszönhetően, az felmelegíti a szoba alsó felét is, és a sugárzó hő miatt igazából kisebb fokozatra állított termosztátnál is kellemesen érzik magukat az emberek.

Ráadásul a sugárzó rendszerek kompatibilisek az elektromos, földgáz, nap- és még a geotermikus energiaforrásokkal is.

A padlófűtési rendszerek bizonyos egészségügyi előnyökkel is járhatnak. A melegebb a levegő szárazabb környezetet teremt, ahol kevesebb az olyan pára okozta gond, mint a penész. Továbbá, mivel ezek a rendszerek nem támaszkodnak a ventilátorokra, a csatornákra a meleg levegő elosztásához, a padlófűtési rendszerek csökkenthetik a por és a szezonális allergének mennyiségét otthonában. Nem keringetik a levegőt, és ezért a por és a pollen nem fog szállni a levegőben.

A lakástulajdonosok egyedi megoldásokat hozhatnak létre a fűtési igényeknek a kielégítésére. Ha valaki nem akarja a padlófűtést az egész otthonában telepíteni, akkor eldöntheti, hogy csak egy vagy több szobát fűt padlófűtéssel.

Miután utánanéztem a lehetőségeknek, találtam egy olyan céget, ami jó áron telepíti a padlófűtést. Ráadásul 15 éves garanciát ad rá, ami mutatja, hogy ezek a rendszerek milyen tartósak. Sok esetben ezt a rendszert akár a meglévő padlóra is le lehet fektetni, és utána sok féle burkolatot lehet rakni a tetejére. Nem is jár óriási felfordulással a telepítése, főleg, ha amúgy is burkolatot akarunk cserélni. Úgy gondolom, hogy a csárdából származó bevételnek ez egy nagyon hasznos befektetési módja.